Project Details

Villa Primero is a round-the-clock gated and guarded Freehold residential development strategically located within the Seberang Jaya township with easy access to the North-South Highway and Butterworth/Kulim Expressway. It comprises 95 units of 2-storey Semi-detached and Terrace homes that come with expansive layouts ranging from 1,780 square feet to 3,008 square feet. For this semi-detached unit that we did, the client was a young couple who prefers a simple and modern design with plenty of natural lighting and adaptable spaces that grow with the family. Leaning towards a more masculine style, a naturalistic colour scheme is decided upon to give the spaces a sense of timelessness and elegance. The use of light timber and marble adds warmth and vibrance to the otherwise white and black backdrop. Keeping the background simple, the focus is diverted towards the atypical furniture and fixtures that decorate the spaces. Metallic gold lining and elements in chrome finish used in the lighting fixtures and furniture such as shelves, racks and chairs offer a luxurious touch to the living spaces from the living room and the kitchen to the home office on the ground level. The living room features an open plan concept that includes the dining area and dry kitchen. To create an impression of a larger living space, the walls of the indoor courtyard were removed and the courtyard was merged into the open plan design. With the skylight remained, the indoor courtyard is converted into a relaxing space with plenty of natural lighting and ventilation. A kitchen island with a marble top that sits in between the dry kitchen and dining area acts as a workspace for food preparation while also provides segregation for the spaces. Featuring a modern classic theme for the home office, the room is designed with open shelving and panelling that runs cohesively from the walls to the study desk. Upstairs, a uniformed identity follows through the entire layout of the house. The Master bedroom is an urban masterpiece featuring a walk-in wardrobe and a large bath to complement. A feature wall in herringbone design adds dynamic and depth to an otherwise plain bedroom.

Chaos Design Team:

Charles Khor, Vivian Khor

Photography

TWJPTO