Project Details

Set within the established township of Butterworth near Jalan Raja Uda and Sungai Dua, Maple Residence comprises 207 units of 3-storey terrace homes in a gated and guarded residential development. The project features an array of facilities, including a swimming pool, gymnasium, outdoor BBQ zone and play room for the kids. For this typical unit, the interior design is somewhat atypical. It derives inspiration from multiple sources of styles, combining industrial elements like black steel with modern colonial wood panelling and finished with Scandinavian style furniture. To separate the living hall from the dining and kitchen areas, a floor-to-ceiling panel is also used as a TV display panel. It is designed with a see-through effect to extend the space visually, at the same time, provide a decorative element to the entire ground level. A combination of neutral colours such as white, grey and brown helps to soften the black steel that highlights the living spaces. In this open concept layout, the kitchen island faces a row of full height cabinets in herringbone design, which also doubles as an elegant feature wall for the space. The kitchen is designed with Steel Blue cabinets and white tiles for the backsplash. Together with the white blinds and floor tiles, a sense of cleanliness and orderliness is conjured within the spaces. Upstairs, the design language continues into the bedrooms. The use of soft grey wall panels in combination with black steel and light Birch wood for the bedheads, tables and flooring adds cohesiveness to the entire design concept. A glass wall in the Master bedroom helps to segregate the wardrobe and vanity from the sleeping area, providing a seamless border that is not otherwise achieved with solid walls.

Chaos Design Team:

Charles Khor & Steven Tan

Photography:

CDS